Anasınıfı Öğrencilerinden Anlamlı Ramazan Etkinliği: Tekne Orucu ve Diş Kirası

01.04.2024 55

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Okulu'nun sevgi dolu anasınıfı öğrencileri, Mübarek Ramazan Ayı'nın manevi atmosferini yaşamak için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bugün, 4-5 yaş grubu minikler, ilk kez oruç tutmanın heyecanını yaşadılar ve bu özel deneyimlerini diş kirası adlı hediyelerle taçlandırdılar.

Değerler eğitimi öğretmenleri rehberliğinde Ramazan Ayı'nın önemi anlatılıyor ve yaşatılıyor. Öğretmenlerimiz bu mübarek ayın başlangıcından itibaren sınıflarını, koridorları ve hatta yemekhaneyi süslerle donatarak bu güzel ayı öğrencilere anlatıyor.

Tekne orucu adı verilen bu özel etkinlikte, öğrenciler gün boyunca oruç tutmanın manasını anladılar ve birlikte bu deneyimi öğlene kadar oruç tutarak yaşadılar. Ardından, diş kirası adı altında hazırlanan küçük hediyelerle ödüllendirildiler. Hediyeler, öğrencilere Ramazan'ın paylaşma, sevgi ve dayanışma duygularını pekiştirmek için verildi.

Okul yönetimi, öğretmenler ve veliler, bu anlamlı etkinliğin çocukların manevi gelişimine katkı sağladığına inanırken, minik öğrencilerin gözlerindeki heyecanı görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Anasınıfı öğrencileri, bu tür etkinliklerle manevi değerlerin önemini kavramaya ve birlikte yaşamanın güzelliklerini deneyimlemeye devam edeceklerini belirtirken, gelecek etkinliklerde de aynı heyecanı ve coşkuyu paylaşmayı dört gözle beklediklerini dile getirdiler.

Bu anlamlı etkinlik, okulun birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirirken, miniklerin de manevi gelişimlerine katkı sağladı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

01-04-202401-04-202401-04-202401-04-2024