eTwinning Projesi

eTwinning Projesi

Okulumuz öğrencileriyle eTwining projesi Medya Baba projesine katıldık.

29.11.2021 151

Öğretmenimiz Cemile Aktaş önderliğinde öğrencilerimizle eTwinnig projesi olarak Medya Baba ismli projeye katılmış bulunmaktayız.
Medya Baba projesi hakkında : Sosyal medyadaki yazıların öğrencilere doğru okunması, kişiye medyanın gerçek olmayabileceğini anlatması, medyanın yönetme fonksiyonun da olduğunu farkına varması, gibi hedefler içermektedir. Bu proje ile öğrencilerin medyayı doğru okuyan, çözümleyen, kitle iletişim araçlarından gelen iletilere eleştirel bakan bireyler olması amaçlanmaktadır.

Projenin Hedefleri
Sosyal medyadaki yazıların öğrencilere doğru okunması, kişiye medyanın gerçek olmayabileceğini anlatması, medyanın yönetme fonksiyonun da olduğunu farkına varması, gibi hedefler içermektedir. Bu proje ile öğrencilerin medyayı doğru okuyan, çözümleyen, kitle iletişim araçlarından gelen iletilere eleştirel bakan bireyler olması amaçlanmaktadır. Dijital okuryazarlık, eleştirel düşünme becerilerini, çevrimiçi ortamlarda beklenen gerekli davranış standartlarının farkında olmayı ve dijital teknolojilerin yarattığı ortak sosyal konuların anlaşılmasını gerektirir. Veya alternatif olarak: dijital okuryazarlık = dijital araç bilgisi + eleştirel düşünme + sosyal katılım. Medyanın çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimleri üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri bulunmaktadır. Proje, yanlış bilgi ve yalan haber olgusuyla nasıl başa çıkılacağına yöneliktir. Bu proje sırasında öğrencilerimizi multimedya kültürlerini sorgulamaya, değerlendirmeye, anlamaya ve takdir etmeye teşvik etmek istiyoruz.

29-11-2021