Kütüphanemiz Öğrencilerin Uğrak Noktası Haline Geldi

01.04.2024 81

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Okulu kütüphanesi, öğrenciler arasında cıvıl cıvıl bir atmosfer yaratıyor. Öğrenciler, kütüphaneye uğramadan yapamıyor ve kitap ödünç alıp teslim etme trafiği oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor.

Okulun kütüphanemiz, son dönemde öğrenciler arasında popülerlik kazanarak adeta bir buluşma noktası haline geldi. Renkli ve ilgi çekici kitaplarla dolu raflar, öğrencilerin kitap arayışlarına ve okuma tutkularına cevap veriyor. Her gün birçok öğrenci, kütüphaneden faydalanarak yeni kitaplar keşfediyor ve okuma alışkanlıklarını geliştiriyor.

Kütüphanenin en dikkat çeken özelliği, kitap ödünç alıp teslim etme işlemlerinin yoğunluğu. Öğrenciler, kütüphaneden aldıkları kitapları merakla okuyup, sonrasında geri getirerek diğer arkadaşlarına da fırsat tanıyorlar. Bu süreçte, öğrenciler arasında kitap tavsiyeleri ve sohbetler de oldukça yaygın.

Okul yönetimi, öğrencilerin kütüphaneye olan ilgisinden memnuniyet duyarken, okuma alışkanlığının artması ve öğrencilerin bilgi birikimlerinin artması için kütüphanenin önemine vurgu yapıyor. Öğrencilerin, kütüphaneyi sadece ders çalışma yeri olarak değil, aynı zamanda keyifli vakit geçirebilecekleri bir ortam olarak görmeleri gerektiğini belirtiyorlar.

Öğrenciler ise kütüphanenin kendileri için bir keşif alanı olduğunu ve her ziyaretlerinde yeni bir dünyaya adım attıklarını dile getiriyorlar. Kitapların büyülü dünyasında kaybolmanın ve farklı hikayelerle tanışmanın keyfini yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Her yeni ay yeni eklenen kitaplarla, danışman öğretmenimizin hazırladığı etkinlikler ve hediyelerle adeta okulun en sevilen yerlerinden biri haline gelen kütüphanemiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Okulu kütüphanesi, öğrencilerin okuma tutkusunu ve bilgi birikimini arttırarak onların akademik başarılarına katkı sağlamanın yanı sıra, sosyal ve kültürel gelişimlerine de önemli bir katkı sunuyor.

01-04-202401-04-202401-04-202401-04-202401-04-202401-04-202401-04-202401-04-2024