Minik Okurlar Kütüphanemize Keyifli Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

01.04.2024 52

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Okulu'nun sevimli anasınıfı öğrencileri, okul kütüphanemize keyifli bir ziyaret gerçekleştirdiler. 4-5 yaş grubundaki minik okurlar, kitaplarla dolu bu özel mekanda hem eğlenceli zaman geçirdiler hem de okuma alışkanlığı kazanmanın önemini bir kez daha deneyimlediler.

Okul kütüphanesi danışman öğretmeni rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte, minik öğrencilere kitapların dünyasını keşfetme fırsatı sunuldu. Kütüphaneye yapılan bu ziyaret, çocukların okuma alışkanlığını teşvik etmek ve kitap sevgisini aşılamak amacıyla düzenlendi.

Öğrenciler en başta kütüphane kapısında ne yazdığı danışman öğretmenimizden öğrendi. Yüce Allah'ın ilk emrinin, Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne inen ilk cümlesinin "OKU!" olduğunu öğretmenimiz miniklere anlattı. Öğrenciler renkli ve ilgi çekici kitaplar arasında gezinirken, kütüphane danışman öğretmeni onlara "Kaplanı Sakın Gıdıklama ve  Ama Bu Okulda Uzaylılar Var" adlı çocuk kitaplarını okuyarak hayal dünyalarını genişletti. Minikler, kitapların sayfalarını çevirirken büyük bir heyecan ve merakla eğlenceli vakit geçirdiler. Sonrasında öğretmenimiz çocuklara boyama sayfaları hediye etti.

Okul kütüphanesi, öğrencilere sadece bilgi ve kültür kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda onların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiriyor. Bu ziyaret, minik okurların okuma alışkanlığı kazanmasına ve kitaplara olan ilgilerini arttırmasına katkı sağladı.

Okul yönetimi, öğretmenler ve veliler, bu anlamlı etkinliğin minik öğrencilerin gelişimine olumlu bir etki sağladığını vurgularken, kitapların önemini ve okumanın keyfini miniklerle birlikte yaşamanın mutluluğunu dile getirdiler.

Minik okurlar, gelecek ziyaretlerde de kütüphanede keyifli zaman geçirmeyi ve yeni kitaplar keşfetmeyi dört gözle beklediklerini ifade ederken, bu tür etkinliklerin devam etmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını belirttiler.   Bu keyifli ziyaret, miniklerin okuma alışkanlığı kazanmasına ve kitaplarla olan bağlarını güçlendirmesine katkı sağlarken, onların hayal dünyalarını da zenginleştirdi.   01-04-202401-04-202401-04-202401-04-2024