Okul Müdürümüz Yunus Doğan'dan Mesaj

Okul Müdürümüz Yunus Doğan'dan Mesaj

Okul Müdürümüz Yunus Doğan'dan velilerimiz ve öğrencilerimize mesaj 

06.09.2022 146

Bismillahi Alimu vetTekvinu

Şahsıma yeniden İmam Hatip Okulu sorumluluğu veren Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. Mezunu olduğum İmam Hatip Okulunda idarecilik görevini üstlenerek gelecek nesli ağırlamak ve onlara öğretmenlik/yöneticilik yapmak fedakarlık ve sorumlulukların hem en zoru, hem de en güzeli. 

Kıymetli Veliler; 

Yavrularınızı emanet ettiğiniz Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokuluna , 9 yıl Hendek İmam Hatip Ortaokulunda çalıştıktan sonra yönetmeliğimizdeki rotasyon maddesi gereği 2022 Yılı Yeniden Yönetici Görevlendirme kapsamında 1. tercih ile atandım. 

Bin kilometrelik bir yolculuk tek bir adımla başlar. 

Hendek halkımızın İmam Hatip Okullarımıza teveccühü bizi daha çok çalışmaya sürükleyen can damarımız olmaya devam etmekte. 

9 yıl görev yaptığım Hendek İmam Hatip Ortaokulu'nda merkezi sınavlarda ilçemizde ilk defa Türkiye 1.si çıkarmış olmanın ve Sakarya ilimizdeki ortaokullar arası Bilgi ve Kültür Yarışmasında il 1.liğini kazanmanın, öğrencisini bize emanet eden aileleri mutlu etmenin, yüzlerce hafızlığını tamamlamış Kur'an Bülbüllerinin hizmetinde bulunmanın, hayırlı nesiller yetiştirmenin gururunu yaşadık. 

Böylesine gurur verici çalışmaları sizler ile de yaşamak, eğitim vizyonumuz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek üzere artık birlikteyiz.

Yönetim sürecimizde; okulumuzdaki tüm faaliyetlerin sistematik bir hale getirildiğini ve kişilere bağımlılıktan öte kurumsallaştığımızı, hedeflerimize ulaşmak için sürdürdüğümüz uygulamaların belirli bir niteliğe, canlılığa ve sürekliliğe sahip olduğunu fark edeceksiniz. 

Nitelik Canlılık Süreklilik

Kurum kültürümüz/kurumsal kalitemiz için;

İşlerimizde kurallar ve yönergeler belirlediğimizi,

Okulumuza has temel ilkeler ortaya koyduğumuzu

Yetki ve sorumlulukları özenle tespit edip o yetkiyi veya sorumluluğu taşıyabilecek kişilere verdiğimizi 

Nihai kararları istişare ile aldığımızı göreceksiniz. 

Sevgili Öğrencilerim;

Tüm çalışmalarımızın o körpe dimağlarınızda okula karşı sevgi ve bağlanma duygusu geliştirmek, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı günümüzde Global Dünya ile iletişim kurabilmenizi sağlayacak projeler sunmak, 10-14 yaş aralığındaki yıllarınızı okulumuzda şuurlu, verimli ve mutlu geçirmenizi sağlamak temel hedefim olacaktır.  

Okula karşı sevgi ve bağlanma duygusu

Global Dünya ile iletişim kurabilmenizi sağlayacak projeler

10-14 arası yılların mutlu ve verimli geçmesi

Fiziki koşulların uygun, yeterli teknolojik donanıma sahip.

Her öğrencinin kardeşinin de gelmek istediği bir okul

Değerli İmam Hatip Okulu Mensupları; 

İmam hatipli olarak hakikati yaşamak ve yaşatmakla muştulanmışız. 

İmam hatip şuuru ,

Akif'in Asım'ı

Karakoç'un diriliş eri

İman ile yoğrulmuş 'Birbirlerini sevmekte , birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücudun azaları gibidirler.' Bu dava yeni nesillere örnek olmayı , iyiliği emredip kötülükten nehy etmeyi , sahip çıkmayı , ayrıştırmamayı söylüyor. zora talip olmaktır imam hatipli olmak.

Hedeflerimizi ancak tüm paydaşlarımız ile birlikte yakalayabileceğimizin bilincindeyiz. Bu nedenle, öğrenci, veli, öğretmen temelinde; müdür yardımcımız, destek personelimiz ve tamamlayıcı operasyonlarımız ile yarının da okulu olmak, yarının en başarılı eğitim kurumları arasında anılmak için bugünden çalışmalarımızı planlayıp hayata geçireceğiz.

Bu vesileyle başta kurucu müdürümüz Selçuk TAZİM olmak üzere bugüne dek emeği geçen tüm Şehit Ahmet Özsoy İHO Eğitim Camiasına, maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen saygın resmi/özel kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunarım...

 

Yunus DOĞAN

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü

 

* Tekvin: Allah'ın Mümkinata taalluk eden ve iradeye uygun olarak icad ile tesirde bulunan sıfatı.