Otizm Farkındalık Günü

...

06.04.2024 42

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu'nda özel bir öneme sahip.

Okulumuzun değerli rehber öğretmeni Kevser Akteke'nin rehberliğinde düzenlenen etkinliklerle otizm spektrum bozukluğuyla ilgili bilinç ve duyarlılık artıyor.

Kevser Akteke liderliğindeki etkinlikler, öğrencilerimize otizmin ne olduğunu anlamaları ve otistik bireylerle nasıl empati kurabileceklerini öğrenmeleri için bir fırsat sunuyor. Okulumuz, öğrencilerimizlle birlikte, otizmin farklı yönlerini ve otistik bireylerin yaşadığı güçlükleri anlama ve kabul etme yolunda önemli adımlar atıyor.

Öğrencilerimiz, Kevser Akteke'nin rehberliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde otizm hakkında bilgi edinirken, aynı zamanda otizmli bireylerin günlük yaşamlarını daha iyi anlama fırsatı buluyorlar. Etkinlikler arasında otizmle ilgili belgesel gösterimleri, bilgilendirici sunumlar ve duyarlılık artırıcı etkinlikler yer alıyor.

Okulumuz, otizm farkındalığı konusunda toplumsal bir değişim yaratma yolunda önemli bir rol üstleniyor. Kevser Akteke'nin önderliğinde düzenlenen etkinlikler, öğrencilerimozim empati yeteneklerini geliştirmelerine, farklılıkları kabul etmelerine ve toplumsal dayanışma ruhunu pekiştirmelerine yardımcı oluyor.

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu, herkesin farklılıklarını kucaklayan, kapsayıcı bir eğitim ortamı oluşturarak toplumda daha geniş bir farkındalık ve anlayışın gelişmesine katkı sağlıyor.
06-04-2024