ŞEHİT AHMET ÖZSOY İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL'U KEŞFETTİ

13.03.2024 50

İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek için Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri  unutulmaz bir geziye çıktılar. Öğrenciler, Matematik Öğretmeni Hüseyin ERGÜN, İngilizce Öğretmeni Ümrehan TOPAL ve Okul Müdürü Yunus DOĞAN eşliğinde bir gün boyunca İstanbul'un önemli noktalarını ziyaret ederek eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşadılar.

Gezi kapsamında öğrenciler öncelikle İstanbul'un göz kamaştırıcı manzaralarına ev sahipliği yapan Çamlıca Camisi'ni ziyaret ettiler. Burada yapılan dua ve manevi atmosfer, öğrencilerin ruhlarını dinlendirdi ve ziyaretin anlamını derinleştirdi.

Ardından, İslam Medeniyetleri Müzesi'ne yapılan ziyaretle öğrenciler, İslam dünyasının zengin kültürel mirasını keşfetme fırsatı buldular. Müzenin sergilediği eserler aracılığıyla İslam medeniyetinin derinliklerine yolculuk eden öğrenciler, tarih ve sanatla dolu bir maceraya çıktılar.

Gezi rotasındaki bir diğer durağımız ise 1453 Panorama Müzesi oldu. Öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiği o epik anı canlandıran dev bir panoramik tabloyu hayranlıkla izlediler. Tarih sayfalarında gerçekleşen bu büyük olayı görsel bir şölenle deneyimlemek, öğrencilerin tarih bilincini artırdı.

Sonraki durakları Koç Müzesi oldu. Teknoloji, sanayi ve iletişim alanlarında yapılan yenilikçi sergiler, öğrencilerin merakını ve öğrenme isteğini artırdı. Müzenin etkileşimli alanlarında öğrenciler, tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar olan teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinme şansı buldular.

Gezi sonunda öğrenciler, alışveriş ve eğlence için Viaport AVM'ye gittiler. Yoğun bir günün ardından burada dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı bulan öğrenciler, birbirleriyle daha da yakınlaşma ve arkadaşlık bağlarını güçlendirme imkanı yakaladılar.

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin İstanbul gezisi, öğrencilere tarih, kültür ve eğlence dolu bir gün yaşatırken, aynı zamanda onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağladı. Gezinin ardından öğrenciler, unutulmaz anılarla dolu bir gün geçirdiklerini ve İstanbul'un büyüleyici atmosferini doyasıya yaşadıklarını ifade ettiler.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024