Matematik Dersleri Artık Daha Eğlenceli ve İlgi Çekici!

27.03.2024 29

Okulumuzun Matematik Öğretmeni İlknur Ekici, Matematik ve Günlük Hayatı Birleştirerek Öğrencilere Kalıcı Öğrenme Sağlıyor

Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu'nda matematik dersleri artık daha eğlenceli ve etkili bir şekilde işleniyor. Matematik öğretmeni İlknur Ekici'nin önderliğinde gerçekleştirilen dersler, matematikle günlük hayat arasında bağ kurarak öğrencilere kalıcı öğrenme imkanı sunuyor.

Matematik derslerinde sıkıcı ve soyut kavramlar yerine, öğrencilerin ilgisini çeken ve günlük hayatta karşılaşabilecekleri durumlar kullanılarak ders işleniyor. Öğrenciler, matematik kavramlarını somut örneklerle deneyimleyerek daha kolay anlayabiliyorlar.

Son derslerden biri olan yüzdeler konusunu işlerken, İlknur Ekici öğrencilere alışveriş yaparken karşılaşabilecekleri durumları simüle etti. Öğrenciler, indirim ve zam kavramlarını gerçek hayattan örneklerle görebildiler. Hatta dersin bir parçası olarak, okulun alışveriş merkezi simülasyonunda ilk müşterileri oldular.

Öğrenciler, matematik kavramlarını bu şekilde yaşayarak öğrenmenin hem daha keyifli olduğunu hem de kalıcı bilgi edinmelerini sağladığını belirttiler. İlknur Ekici'nin öğrencilere sunduğu bu interaktif ve uygulamalı öğrenme yaklaşımı, matematik derslerine olan ilgiyi artırıyor ve başarıyı destekliyor.

Okul yönetimi, öğretmenlerin yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarını destekleyerek öğrencilerin öğrenme süreçlerini zenginleştirmeye devam edeceğini belirtti.

Matematik öğretmeni İlknur Ekici, öğrencilerin matematikle olan korkularını yenmelerine ve konuları daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için çaba sarf ediyor. Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu, öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak yenilikçi öğrenme yöntemleri ve programlarla dolu bir eğitim ortamı sunmaya devam ediyor.

27-03-202427-03-2024